Frihet, vad är det egentligen?

För en del är väl friheten att ha ett fast jobb och ett bra boende, för någon annan är det att vara frilansare och bestämma arbetstider själv. För en tredje kan det betyda att flyta omkring utan varken fast jobb eller bostad utan bara ta det jobb som behövs för att överleva.

Fick en fråga om just frihet för några dagar sen.

Frihet för mig.

Jag tror att frihet för mig är när jag känner lycka. Att bara vakna varje morgon och vara nyfiken på dagen.

Du vet när det liksom smyger sig in ett försynt leende i mungipan som knappt syns men känns i hela kroppen. Stugan vi har, jag vet inte om det är stugan eller skogen som gör att jag känner mig sådär extra levande. Men när man kommer körande på den lilla lilla skogsstigen, där bilen med nöd och näppe får plats, då är leendet stort både på utsidan och insidan.
Jag njuter av att det är kallt där inne varje morgon.Det första jag gör är att tända eld i kaminen.. Jag njuter av att det är kolsvart ute och höra ugglans lite skrämmande hoande. Att kunna gå ut på morgonkvisten, när det ljusnat, och ge fåglarna mat, dofta på livet och bara vara.

Funderar ibland på om vi skulle bo där permanent. Tänker samtidigt att då kanske jag blir hemmablind och inte ser och känner allt det jag gör nu.
Jag vill ju inte att min oroliga själ ska söka efter annat. Eller bli osäker på om det är detta den verkligen vill.
Frankrike är också härligt, på sitt sätt, även om vi inte har hittat rätt än.
Men det är ju privilegierat att kunna få vara på båda ställena faktiskt, tror jag.

Vad känner du är frihet för dig?

 

Lisa