hela tiden,

det är himla kul att lära sig nya saker. Året som har gått, jösses vad mycket nytt jag har lärt mig. Ibland känns det nästan som att det är för mycket, jag vill liksom inte lära mig mer nu, inte på ett tag i varje fall.

Något som jag tyckte var riktigt spännande att prova på var att göra cinemagraph. Det är ett mellanting mellan en bild och en liten filmsnutt. Du väljer ut vilken del i filmen som ska röra sig och vilken del som ska vara stilla. Så här såg min allra första cinemagraph ut. Jag var riktigt nöjd då men så här i efterhand skulle jag ha låtit strålen vara stilla och bara anat att vattennvirveln i glaset istället.

Cinemagraph

Lära

om och om igen. Förutom cinemagrapher har jag lärt mig Jag har byggt upp en hemsida från absolut noll, jag har gjort en bankapp. I Photoshop har jag också lärt mig en hel del nytt bland annat redigera bilder bättre än tidigare, göra fotomontage och tillverka photoshop recept.  Jag har lärt mig massor om slutare, bländare och samspelet däremellan. Jag har lärt mig ta bilder så att vattnet i en forsande bäck ser ut som dimma, jag har lärt mig fånga mjölpartiklarna när det siktas och motsatsen att fånga själva rörelsen så det blir som ett mjölfall.

Att förstå och kunna prata franska, vilket inte är alls särskilt lätt, men nu förstår jag hjälpligt i varje fall. Lite engelska, mycket händer och leende så kommer man ganska långt. Jag har lärt mig att inte äta så fort när det är lunch, de flesta har luncher där man tar både förrätt, huvudrätt och efterrätt och de tar god tid på sig att äta, sisådär cirka två och en halvtimme. Det är inte många som tutar och beter sig illa i trafiken, väldigt skönt. Folk kan stanna till mitt i vägen och prata några ord med kompisen som de råkade få syn på vid sidan om. Säger man att man inte förstår franska så bra så fortsätter de att babbla på på franska, det är liksom bara att hänga med.

Puhh nu måste jag ta en liten paus i lärandet.

 

Lisa