men ändå hem,

det finns så många olika sätt att resa på. Du kan välja på vilket sätt du ska ta dig fram, ska det vara med flyg, tåg, båt, bil, cykel eller kanske till fots. Du kan välja vilken destination du ska resa till, till något helt nytt och främmande eller till något välkänt och invant. Ibland blir jag så trött på det välkända och invanda. Kanske min själ vill få lite mer näring och lära sig mer. Kanske är det bara jag som blir hemmablind och inte kan se att det fina i min närhet. Oavsett varför så händer det grejer. Ibland har jag bytt partner. Oftast har jag flyttat och ibland har jag bara ändrat hårstil. Från stora till små förändringar.

Nytt land,

i mars 2017 reste vi till ett land känt för sina goda viner och goda mat, men för oss ett okänt land vi aldrig varit i, men vi ville prova och se om det kanske kunde bli vårt nya hem. Vi har flyttat fyra gånger sen vi ”flyttade” till Frankrike. Vi provade på att bo i en by, i en stad, på landet, vid havet. Vi har provat på hus med pool, liten lägenhet utan AC under den varmaste månaden och ett townhouse på fyra våningar med grannar tätt tätt inpå. Det känns fortfarande som att vi inte riktigt vet, det känns inte helt rätt än. Vi åker hem och tillbaka hem lite nu och då, det känns så skönt att komma hem, allt är välkänt, alla förstår vad man säger och jag förstår vad alla säger. Jag vet hur allt fungerar, jag vet var allt ligger, jag vet vad allt heter som jag letar efter.

Regn och rusk

Det regnar småspik mest hela tiden, som tidigare var hemskt. Nu är det till och med mysigt. Mörkret faller hur tidigt som helst. Inger på något vis ett lugn, nu är det kväller fast klockan inte är över fyra på eftermiddagen. Samtidigt känns det också skönt att åka tillbaka hem. Man kan liksom lita på vädret, som i princip alltid är fint. Vi har skaffat oss våra rutiner, vi åker in till gymmet i byn fyra dagar i veckan. Vi hämtar ved lite längre ner i vår by. Vi hälsar på vår något buttra granne, men han börjar tina upp lite. Vi fann ett irlänskt par som blivit riktigt goa vänner till oss, och även ett svenskt par som vi började prata med när vi bodde vid havet längre upp i landet. Så vad är egentligen att åka hem och tillbaka hem igen? Kan man vara hemma på båda ställena? Eller är det ena stället ändå lite mer hem?

 

Lisa